Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pearl couscous
- boiling water, for soaking
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 lemon, zested, no white pith
- 1 tbsp olive oil
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tip)
- 1000 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 50 g currants (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3424.6 kJ / 815.4 kcal
- Białko
- 60.8 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 762.7 mg
Alternatywne przepisy
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Hoisin pork bowl
30 Min
Chicken in yoghurt
30 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Harissa lamb with green couscous
40 Min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Chicken and pesto risoni
35 Min
Meatballs in red pepper sauce
30 Min
Chiang Mai noodles
25 Min
Sour cream and chicken enchiladas
1 Std. 10 Min