![Freekeh and broad bean salad Freekeh and broad bean salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a0504de4-fa03-449e-94fe-d8a95b69d425/Derivates/23b61561-677b-4cf2-963c-bc4494eb3ffc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu feta
- 300 g firm tofu, pressed and cut into pieces (approx. 2 cm - see Tips)
- 60 g lemon juice
- 120 g filtered water
- 120 g apple cider vinegar
- 1 tbsp dried oregano
- ½ tsp salt
Freekeh and broad bean salad
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g freekeh
- 1000 g filtered water
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 200 g frozen broad beans
- 2 baby cos lettuce, cut into slices (1.5 cm)
- 2 tsp preserved lemon rind, finely diced
- 1 tbsp lemon juice
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 944.6 kJ / 224.9 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Honey ginger tofu with greens
2hod. 25min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Yasai miso ramen
35 min
Asian cucumber salad
10min
Fennel, freekeh and orange salad
2hod. 25min
Smoky chipotle beans
30 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Hearty lentil chilli
50 dk
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Quinoa tabouli
12h 40 min.