![Smoky chipotle beans Smoky chipotle beans](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4bebe702-909a-4fc1-81d4-e75817d55046/Derivates/5301e63f-35df-4b62-8115-1ed65a54d912.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 800 g canned pinto beans, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 1 red onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 1 tsp smoked paprika
- 2 tsp ground cumin
- 400 g canned tomatoes
- 1 ½ tbsp pure maple syrup
- 2 dried bay leaves
- 1 - 2 pinches sea salt
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 5002.4 kJ / 1191 kcal
- Białko
- 65.6 g
- Węglowodany
- 172.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 68.6 g
- Sód
- 3103 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Vegetarian chilli
1 godz. 5 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Yasai miso ramen
35 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Chilli con tempeh
20 min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Chipotle bean and corn salad
40 min
Smoky Mexican bean soup
35 min