Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spelt pastry
- 200 g unsalted butter, cut into small pieces (1-2 cm) and frozen
- 200 g wholemeal spelt flour, plus extra to dust
- 90 g chilled water
- ½ tsp sea salt
Filling
- 180 g brown onion, cut into halves
- 1 tbsp dried oregano
- 100 g walnuts or pepitas
- 90 g rolled oats
- 3 eggs
- 150 g feta cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp soy sauce
- 50 g breadcrumbs
Assembly
- wholemeal spelt flour, to dust
- milk, to brush
- sesame seeds, to sprinkle (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 697.7 kJ / 166.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 159.1 mg
Alternatywne przepisy
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Banana and oatmeal energy bars
35min
2 ingredient wholemeal rolls and flatbread (Diabetes)
25min
Green bread and mushrooms (Diabetes)
45 min
Feijoa celebration cake
1h 30min
Seitan
40 min
Raw snickers slice
55min
Zucchini cheddar slice
45 min
Fudgy chocolate cake
50min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40 min
Only the best chocolate chip cookies ever
25min
Vegemite® and cheese scrolls
1 godz. 35 min