Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g lupin flakes (see Tips)
- 1500 g water
- 250 g frozen broad beans
- 1 bunch asparagus, cut into pieces (3 cm)
- chilled water
- 40 g fresh baby spinach leaves
- 40 g watercress
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- ½ lemon, zested and juiced
- 1 avocado flesh only, cut into slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Dressing
- 30 g extra virgin olive oil
- 50 g grapeseed oil
- 1 tsp caster sugar
- ¼ tsp mustard powder (gluten free)
- 50 g white wine vinegar
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 100 g feta cheese, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2175 kJ / 517.8 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 25.1 g
- Sód
- 568.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato and basil soup
30 Min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Sago plum pudding
28h 15min
Pineapple and Orange Glazed Ham
Brak ocen
Chocolate mousse
1 Std. 10 Min
Porcini mushroom risotto
35 min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5 min
White zucchini and cannellini bean soup
25 Min
Guacamole with mango
10 Min
Pawpaw smoothie
10 Min
Lamb and barley soup
50min