Wersje kompatybilne
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 180 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
Pumpkin purée
- 350 g Kent pumpkin, peeled and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 20 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
Gnocchi
- 1700 g boiling water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
Sage and Lemon butter
- 150 g salted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 2 tbsp toasted hazelnuts, chopped
- fresh thyme leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3998.8 kJ / 955.7 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1489.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy miso mushroom udon
45min
"Marry me" chicken pasta
30min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35 Min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 min
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1h 10min
Raw snickers slice
55min
Apricot Chicken
35 Min