Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g wholemeal spelt flour
- 4 makrut lime leaves, veins removed
- 1 egg
- 40 g water
- 60 g extra virgin olive oil
- 6 spring onions/green onions, trimmed and cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 80 g Thai green curry paste (see Tips)
- 100 g canned cannellini beans, no-added salt, rinsed and drained
- 500 g chicken mince
- 17 g fish sauce
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1 egg yolk, lightly beaten
- ½ tsp tamari sauce
- 1 tbsp sesame seeds
Salad
- 120 g mixed salad leaves
- 120 g carrot, peeled and grated
- 30 g eschalot, finely sliced
- 20 g freshly squeezed lime juice
- 20 g rice bran oil
- 1 Lebanese cucumber, sliced
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1850 kJ / 443.3 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 618.3 mg
Alternatywne przepisy
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1h 40min
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1h 30min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Thai red chicken curry and rice
40min
Easy lamb hotpot
2h
Easy citrus pie
1h
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Mushroom and kale risotto
55min
Traditional sausage rolls
50min