Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g dried pasta, of choice
- 4 garlic cloves
- 3 stalks fresh silverbeet, stalks removed and cut into pieces (2 cm); leaves reserved separately
- 100 g red onion, cut into wedges (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 40 g white wine
- 200 g fresh button mushrooms cut into halves
- 250 g tomato passata (see Tip)
- 30 g tomato paste
- ½ tsp sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, torn, plus extra to garnish
- 10 g Parmesan cheese, shaved, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1470.6 kJ / 351.5 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 367 mg
Alternatywne przepisy
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Chinese-style chicken
25 min
Creamy vegetable rice
25 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min
Warm satay bowl
1h 10 min
Feta, spinach and potato frittata
1h