Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
180 g ogórków gruntowych, z odciętymi końcówkami180 g ogórków kirby z odciętymi końcówkami
-
120 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
2 ząbki czosnku
-
360 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
-
60 g oleju60 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka miodu
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g octu ryżowego60 g białego octu winnego
-
950 g wody
-
180 - 210 g sałaty rzymskiej mini, z odciętą twardą częścią, przekrojonej na pół
-
120 g oliwek Kalamata, bez pestek120 g czarnych oliwek, bez pestek
-
120 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
1 opakowanie sera feta pokruszonego (200-240 g)
-
½ - 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry
-
200 - 240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1632.4 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1940.4 kJ /
463.8 kcal
Tłuszcz
31.7 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
31.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
45 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min