Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 500 g wody
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1005.4 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 676.6 mg
Alternatywne przepisy
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 15 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3h 20 min
Rösti (TM5)
40 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1h 45 min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Rösti (TM6)
40 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2u. 45min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min