Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 500 g wody
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1005.4 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 676.6 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2h 45min
Pizza na spodzie z batatów
1h 5 min
Lasagne z czerstwego chleba
1hod. 45min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Rösti (TM6)
40 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 Min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min.
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3h 35min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min