Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
TM6

Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)

4.5 ( 20 ocen )

Składniki

  • 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 540 g wody
  • 40 g sosu rybnego
  • 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 40 g cukru
  • 400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 50 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 100 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
349.3 kcal / 1461.5 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
875.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy