
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych100 g
-
ząbki czosnku2
-
wody540 g
-
sosu rybnego40 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego30 g
-
cukru40 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki400 g
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika200 g
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół50 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami100 g
-
liści mięty, świeżych posiekanych2 łyżki
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry1
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.3 kcal /
1461.5 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
875.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min