
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
2 ząbki czosnku
-
540 g wody
-
40 g sosu rybnego
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g cukru
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
-
200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.3 kcal /
1461.5 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
875.9 mg