
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
- 2 ząbki czosnku
- 540 g wody
- 40 g sosu rybnego
- 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 40 g cukru
- 400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
- 200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 50 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
- 100 g marchewki z odciętymi końcówkami
- 2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
- liście kolendry, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 349.3 kcal / 1461.5 kJ
- Białko
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 875.9 mg