Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
2 ząbki czosnku
-
540 g wody
-
40 g sosu rybnego
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g cukru
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
-
200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
875.9 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1461.5 kJ /
349.3 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6, TM7)
15 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Kurczak po koreańsku
30 min