Urządzenia i Akcesoria
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 sztuki
Składniki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
1 ½ łyżki oliwy z oliwek
-
4 jajka schłodzone
-
woda (do oznaczenia 1 l)
-
270 g pomidorów dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
7 liści bazylii, świeżych
-
⅓ łyżeczki soli plus dodatkowo i 2 szczypty i ilość do oprószenia
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ awokado (ok. 230 g), bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 kromek białego chleba
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
491.9 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1366.9 kJ /
326.7 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
24.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Croque Madame
35 min
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Wrapy caprese
10 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min