
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki klubowe (Club sandwich)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
150 g sałaty lodowej podzielonej na 7-10 cm kawałki
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g majonezu
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżeczka skórki z limonki, otartej ekologicznej, bez białych błonek
-
5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 plastry fileta z piersi indyka, bez skóry i kości cienkie (ok. 80 g każdy)
-
papryka ostra, mielona do oprószenia
-
400 g wody
-
4 jajka
-
8 plastrów boczku wędzonego, surowego
-
12 kromek białego chleba tostowego opieczonych w tosterze
-
16 plastrów ogórka
-
4 plastry pomidora
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
884.5 kcal /
3700.7 kJ
Białko
42.6 g
Tłuszcz
56 g
Węglowodany
52.9 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Sód
1309 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska