Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanki z pieczarkami i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
120 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
30 g wody
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
-
30 g oleju
-
½ bagietki (kawałek dł. ok. 25 cm)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
ketchup do dekoracji
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1138.8 mg
Białko
27.8 g
Kalorie
2637.6 kJ /
630.4 kcal
Tłuszcz
37.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Sos czosnkowy
5 min