
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanki z pieczarkami i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
120 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
30 g wody
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
-
30 g oleju
-
½ bagietki (kawałek dł. ok. 25 cm)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
ketchup do dekoracji
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
630.4 kcal /
2637.6 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
37.6 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
1138.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Croque Madame
35 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Sos czosnkowy
5 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Kotlety pożarskie
40 min
Spaghetti Bolognese
40 min