Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
20 g rukoli
-
150 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
⅛ limonki
-
400 g wody
-
1 jajko
-
1 szczypta suszonych płatków chili
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
634.5 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1413.5 kJ /
337.8 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min.
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min.
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min.
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min.
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1h
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min.
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min.
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min.
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min.
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min.
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min.
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min.