
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
20 g rukoli
-
150 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
⅛ limonki
-
400 g wody
-
1 jajko
-
1 szczypta suszonych płatków chili
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337.8 kcal /
1413.5 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
634.5 mg