Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
20 g rukoli
-
150 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
⅛ limonki
-
400 g wody
-
1 jajko
-
1 szczypta suszonych płatków chili
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
634.5 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1413.5 kJ /
337.8 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min