Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
20 g rukoli
-
150 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
⅛ limonki
-
400 g wody
-
1 jajko
-
1 szczypta suszonych płatków chili
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
634.5 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1413.5 kJ /
337.8 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min