Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

4.4 603 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Sos holenderski
  • 160 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 żółtka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po benedyktyńsku
  • 4 jajka rozmiar L
  • 1700 g wody
  • 50 g octu (patrz wskazówka)
  • 2 bułeczki English Muffins
    2 bułki, np. kajzerki
  • 4 - 8 plastrów wędzonego łososia (80-100 g)
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 540 mg
Białko 15 g
Kalorie 1110 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...