Wersje kompatybilne
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos holenderski
- 160 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g wody
- 1 - 1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 żółtka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po benedyktyńsku
- 4 jajka, rozmiar L
- 1700 g wody
- 50 g octu (patrz wskazówka)
-
2
bułeczki English Muffins
lub 2 bułki, np. kajzerki - 4 - 8 plastrów wędzonego łososia (80-100 g)
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1110 kJ / 265 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 540 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40min
Croque Madame
35 Min
Jajka w koszulce na Varomie
30min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30min
Jajka w koszulce w koszyczku
25 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3h
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20 min