
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na kawałki
-
100 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
130 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
12 rzodkiewek (ok. 2 pęczki), pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
150 g strączków młodego, zielonego groszku
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
617.5 kcal /
2583.7 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
1068.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska