
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, pokrojonych na kawałki
-
100
g sera żółtego, np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
lub 100 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki - 130 g cebuli dymki, ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 12 rzodkiewek (ok. 2 pęczki), pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
- 1 ząbek czosnku
-
50
g oliwy z oliwek
lub 50 g oleju - 800 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
-
150
g strączków młodego, zielonego groszku
lub 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego - 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti, o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2583.7 kJ / 617.5 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1068.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 Min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std.
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 Std.
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 Std.
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 Std.
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min