Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami

Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami

3.7 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na kawałki
  • 100 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
    100 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 130 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 12 rzodkiewek (ok. 2 pęczki), pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
    50 g oleju
  • 800 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g strączków młodego, zielonego groszku
    150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 617.5 kcal / 2583.7 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 1068.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...