Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na kawałki
-
100 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki100 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
130 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
12 rzodkiewek (ok. 2 pęczki), pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oleju50 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego150 g strączków młodego, zielonego groszku
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1068.3 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
2583.7 kJ /
617.5 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Koreański ramen z tofu
50 min