
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
450 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
300 g wędliny drobiowej w plastrach, pokrojonej w 1,5 cm paski
-
150 g awokado dojrzałego, pokrojonego na 1 cm kawałki
-
100 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g jogurtu naturalnego
-
30 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351.5 kcal /
1470.5 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
1227.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska