
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli dymki przekrojonej na pół30 g
-
komosy ryżowej (quinoa)200 g
-
wody450 g
-
soli2 łyżeczki
-
wędliny drobiowej w plastrach, pokrojonej w 1,5 cm paski300 g
-
awokado dojrzałego, pokrojonego na 1 cm kawałki150 g
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy100 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy100 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
jogurtu naturalnego150 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351.5 kcal /
1470.5 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
1227.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska