Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)

Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)

4.6 49 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli dymki przekrojonej na pół
    30 g
    30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • komosy ryżowej (quinoa)
    200 g
  • wody
    450 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • wędliny drobiowej w plastrach, pokrojonej w 1,5 cm paski
    300 g
  • awokado dojrzałego, pokrojonego na 1 cm kawałki
    150 g
  • czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
    100 g
    100 g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    100 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    100 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • jogurtu naturalnego
    150 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
    30 g oleju z awokado
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 351.5 kcal / 1470.5 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 34.7 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 1227.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...