
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
wody500 g
-
masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)5 g
-
ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki700 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych części1 pęczek
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
koperku, świeżego tylko liście10 - 15 g
-
liści mięty, świeżych5 - 6
-
ząbki czosnku2
-
jogurtu typu greckiego200 g
-
majonezu50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na 3 cm kawałki450 - 500 g
-
jajko1
-
bułki tartej20 g
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Klopsiki jagnięce, kuskus i pikantny sos pomidorowy; Mus czekoladowo-daktylowy
1 godz. 20 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Zupa szpinakowa; Risotto z krewetkami i groszkiem
45 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min