
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
wody500 g
-
masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)5 g
-
ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki700 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych części1 pęczek
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
koperku, świeżego tylko liście10 - 15 g
-
liści mięty, świeżych5 - 6
-
ząbki czosnku2
-
jogurtu typu greckiego200 g
-
majonezu50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na 3 cm kawałki450 - 500 g
-
jajko1
-
bułki tartej20 g
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
580.1 kcal /
2427.3 kJ
Białko
36.1 g
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
45.8 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
963.8 mg