
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
500 g wody
-
5 g masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
700 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych części
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 - 6 liści mięty, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
50 g majonezu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 - 500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
963.8 mg
Białko
36.1 g
Kalorie
2427.3 kJ /
580.1 kcal
Tłuszcz
28.3 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
45.8 g