Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem

Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem

4.5 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cytryna ekologiczna
    1
  • wody
    500 g
  • masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    5 g
  • ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    700 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych części
    1 pęczek
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 - 15 g
  • liści mięty, świeżych
    5 - 6
  • ząbki czosnku
    2
  • jogurtu typu greckiego
    200 g
  • majonezu
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
    450 - 500 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    20 g
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 580.1 kcal / 2427.3 kJ
Białko 36.1 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 45.8 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 963.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...