Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
500 g wody
-
5 g masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
700 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych części
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 - 6 liści mięty, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
50 g majonezu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 - 500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50 min
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Ryba w orzeszkowym sosie curry z ryżem i warzywami; Surówka z cukinii, marchewki i mięty
45 min
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 godz.
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min