Urządzenia i Akcesoria
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Jajka z boczkiem i szpinakiem
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
12 plastrów boczek wędzony, surowy, w plastrach (ok. 150 g)
-
6 jajek
-
400 g wody
Fasola w sosie pomidorowym
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju
-
400 g pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)
-
½ - 1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
240 - 290 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej (z 1 puszki, 400 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
671.5 mg
Białko
14.3 g
Kalorie
1024.7 kJ /
244.7 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Skandynawski brunch
1 godz. 20 min
Niemiecki brunch
1 godz. 15 min
Angielski brunch
50 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min