Patates douces avec tempeh et vinaigrette tahini

Patates douces avec tempeh et vinaigrette tahini

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • patates douces (env. 230 g chacun)
    4
  • d'eau
    130 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'ail en poudre
    1 c. à café
  • de tempeh détaillé en cubes (env. 2 cm)
    200 g
  • d'oignon rouge coupé en deux
    50 g
  • de tahini
    80 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    30 g
  • de cumin en poudre
    ¼ c. à café
  • de poivre de Cayenne moulu (opcjonalnie)
    ¼ c. à café
  • huile d'olive
    4 c. à soupe
  • de ciboulette fraîche (opcjonalnie) finement hachée
    10 g
  • de feuilles de coriandre fraîche
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 463.3 kcal / 1938.4 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 37.9 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 684.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...