
Urządzenia i Akcesoria
Patates douces avec tempeh et vinaigrette tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
patates douces (env. 230 g chacun)4
-
d'eau130 g
-
de sel1 c. à café
-
d'ail en poudre1 c. à café
-
de tempeh détaillé en cubes (env. 2 cm)200 g
-
d'oignon rouge coupé en deux50 g
-
de tahini80 g
-
de jus de citron fraîchement pressé30 g
-
de cumin en poudre¼ c. à café
-
de poivre de Cayenne moulu (opcjonalnie)¼ c. à café
-
huile d'olive4 c. à soupe
-
de ciboulette fraîche (opcjonalnie) finement hachée10 g
-
de feuilles de coriandre fraîche10 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
463.3 kcal /
1938.4 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
37.9 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
684.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tempeh
5 Przepisów
Francja
Francja