Saumon à la sriracha et purée d'édamame-petits pois

Saumon à la sriracha et purée d'édamame-petits pois

3.4 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 4 gousses d'ail
  • 15 g de gingembre frais pelé
  • 120 g de sauce de soja
  • 80 g de miel
  • 40 g de vinaigre de riz
  • 40 g de sauce sriracha
  • 4 filets de saumon frais
  • 2300 g d'eau
  • 30 g de jus de citron
    1 c. à café rase d'acide ascorbique
  • 400 g de fèves de soja vertes en cosse surgelées (édamame)
  • 100 g de petits pois surgelés
  • 20 g de pâte de wasabi, prête à l'emploi
  • 40 g de crème
  • 30 g de beurre
  • 20 g d'huile de sésame
  • coriandre fraîche ciselée
  • 1 - 2 piments frais ciselés
  • 1 - 2 citrons verts en quartiers

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1198.8 kcal / 5015.9 kJ
Białko 107.4 g
Tłuszcz 71.5 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 5397.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...