
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 10 g de gingembre frais
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 15 g d'huile d'olive
- 3 c. à soupe de curry en poudre
- 5 g d'huile de tournesol
- 800 g de filet d'agneau détaillé en dés (2 cm)
- 200 g d'eau
- 400 g de lait de coco
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de carotte coupée en morceaux
- 300 g de patate douce coupée en morceaux
- 1 pincée de noix de coco râpée
- 150 g de petits pois frais écossés
- 80 g de fèves fraîches blanchies et épluchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 689 kcal / 2865 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Węglowodany
- 26 g