
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 2 gousses d'ail
- 600 g de courgettes coupées en morceaux
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
-
3
poivrons jaunes
lub 3 poivrons rouges - 400 g de fromage blanc maigre en faisselle et bien égoutté
- 30 g de chapelure
- 50 g de parmesan râpé (opcjonalnie)
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 3 c. à soupe de persil frisé frais haché
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 pincée de piment d'Espelette (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 312 kcal / 1298 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 3 g