Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade
- 1 - 2 piments frais, épépinés
- 20 g de gingembre frais
- 2 oignons nouveaux
- 2 citrons verts, zeste et jus
- 30 g de rhum blanc
- 20 g de sauce de soja
Le poulet
- 6 filets de poulet, sans peau et détaillés en dés de 3 cm (800 g env.)
- 10 g de fécule de maïs
- 500 g de lait de coco
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Punch à la noix de coco
45 min
Risotto exotique
30 min
Poulet au lait de coco et épices
50min
Poulet à la noix de cajou
40 Min
Colombo de porc
1h 20 min
Poulet piment-cacahuète
45 min
Filet mignon patate douce et mangue
50min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 min
Féroce d'avocat
30 min
Porc vindaloo
2 godz. 30 min
Poulet aux pêches jaunes
30 min
Colombo de porc
1h 15min