Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de parmesan, coupé en morceaux
- 3 gousses d'ail
- 40 g de pignons de pin
- 2 pincées de sel
- le jus d'un citron jaune
- 30 g d'huile d'olive
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 bouquet de basilic frais
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 350 g de pâtes sèches
- 100 g de tomates séchées, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830.8 kJ / 438 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40 Min
Focaccia apulienne
2h 40 min
Risotto parfumé aux herbes
30min
Tortilla de pomme de terre au chorizo
50 Min
Farfalle aux couleurs italiennes
30min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35 Min
Salade de pâtes au pesto rouge
20 Min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30min
Chèvre-poivron
15min
Macaroni aux tomates, olives et piment
25 min
Penne au pesto et jambon cru
15min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min