Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana

4.6 144 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami
  • 250 - 300 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 polędwiczki wieprzowe małe (300-400 g każda)
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 10 - 14 plastrów boczku parzonego, w plastrach lub surowego
  • 500 g wody
  • 600 - 700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
Kapusta gotowana
  • 500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 200 g wody
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 10 - 20 g mąki pszennej
  • 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 pęczek koperku, świeżego tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki koperku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 794 kcal / 3324.3 kJ
Białko 57.5 g
Tłuszcz 39.8 g
Węglowodany 53.3 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Sód 1706.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...