
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami
-
pieczarek przekrojonych na pół250 - 300 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
masła20 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
soli1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
polędwiczki wieprzowe małe (300-400 g każda)2
-
sera żółtego6 plastrów
-
boczku parzonego, w plastrach lub surowego10 - 14 plastrów
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki600 - 700 g
Kapusta gotowana
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki500 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
wody200 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
mąki pszennej10 - 20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżki
-
koperku, świeżego tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)1 pęczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
794 kcal /
3324.3 kJ
Białko
57.5 g
Tłuszcz
39.8 g
Węglowodany
53.3 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Sód
1706.5 mg