
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 sztuk
Składniki
-
wody400 g
-
jajek w tym 2 roztrzepane8
-
ząbek czosnku1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki (patrz wariant)350 g
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
mąki pszennej3 łyżki
-
bułki tartej4 łyżki
-
olej do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
269.5 kcal /
1127.4 kJ
Białko
19.9 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
156.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1 godz. 55 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Roladki z kurczaka i pora
55 min
Kule serowe
1 godz.
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min