Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

4.3 74 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 sztuk

Składniki

  • wody
    400 g
  • jajek w tym 2 roztrzepane
    8
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki (patrz wariant)
    350 g
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku
  • mąki pszennej
    3 łyżki
  • bułki tartej
    4 łyżki
  • olej do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 269.5 kcal / 1127.4 kJ
Białko 19.9 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 156.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...