Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 sztuk
Składniki
-
400 g wody
-
8 jajek w tym 2 roztrzepane
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
350 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki (patrz wariant)
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
3 łyżki mąki pszennej
-
4 łyżki bułki tartej
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
156.8 mg
Białko
19.9 g
Kalorie
1127.4 kJ /
269.5 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1 godz.
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1 godz. 40 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min