
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Gołąbki z mięsem i ziemniakami
-
12 liści kapusty włoskiej
-
wrząca woda do sparzenia kapusty
-
500 g ziemniaków mączystych, pokrojonych na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w plastry o grubości 2 cm
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
2 łyżki bułki tartej
-
3 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
-
1 jajko
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
Sos pieczarkowy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 - 300 g pieczarek przekrojonych na pół (duże pieczarki pokrojone w ćwiartki)
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, 18% tłuszczu
-
40 g mąki pszennej
-
2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
466 kcal /
1949.8 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
32.6 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
599.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska