![Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0741857993771a81e27ade362f6d134/Derivates/cea106ebdcc1be60952f69a77a83cf0c46488189.jpg)
Wersje kompatybilne
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g celeriac, peeled, 250 g cut in pieces (3 cm) and 600 g sliced vertically (2 cm)
- 125 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 160 g puff pastry, ready-rolled (approx. 1 sheet, see tip)
- 80 g unsalted butter, diced, plus 2 Tbsp
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh parsley leaves
- 20 g white wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g extra virgin olive oil, plus 2 Tbsp
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2848.8 kJ / 680.9 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1193.4 mg
Alternatywne przepisy
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25 Min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Roasted Cauliflower Houmous
30 min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 min
Baby-friendly Roasted Red Pepper Houmous
50 min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Houmous
13 godz. 30 min
Baby-friendly Smoky Mackerel Pâté
15 min
Bulgur Wheat
35 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Best Basic Houmous
5 Min