![Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58451614-9DD7-4698-926D-72CA42C412F6/Derivates/6757B16D-8E1F-4858-A678-543DE35539E0.jpg)
Wersje kompatybilne
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g raw hazelnuts
- 150 g dried apricots
- 300 g onions, quartered
- 20 g garlic cloves
- 60 g olive oil, plus extra for drizzling
- ½ tsp salt
- 200 g couscous
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g water
- 200 g carrots, sliced (5 mm)
- 200 g courgettes, sliced (7-10 mm)
- 150 g red peppers, cut in bite-size pieces
- 100 g frozen peas
- 200 g feta cheese, diced (5 mm)
- 2 tsp fresh parsley, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 Min
Coconut Cake
1小时 20 分钟
Quinoa Broth
35 Min
White Bean Salad
5 Min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 Min
Kelp Noodles in Marinara Sauce
20 min
Kiwi and Ginger Smoothie
10 Min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 Min
Rice Salad with Vegetables
45 分钟
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35min
Super Quick Broccoli Salad
5 Min