Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi Dough
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), cut in pieces that fit through mixing bowl lid (see tip)
- 1400 g water
- 150 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 - 2 pinches fine sea salt, plus 0.5 tsp
- plain flour, plus extra for dusting
- water, for cooking gnocchi
Courgettes
- 300 g courgettes, ends removed
- 20 g olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 10 g fresh sage leaves
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2263 kJ / 540.9 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1466.7 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM6)
20min
Lasagne-style Courgette Bake (TM5)
Brak ocen
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 min
Halloween Pumpkin Tart
2h
Vegetable and Seaweed Tartare
45 min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
9u. 25min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Crispy Smashed Potato Salad
1h 30min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20 min
Cheesecake Brownies
1h 55min