![Gnocchi with Courgettes (TM5) Gnocchi with Courgettes (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0942de40e3854347d10cb1e2b7b9a50f/Derivates/8627ea08dcb32fff26b40d8ed3eaf8fe01b07ba9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi Dough
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), cut in pieces that fit through mixing bowl lid (see tip)
- 1400 g water
- 150 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 - 2 pinches fine sea salt, plus 0.5 tsp
- plain flour, plus extra for dusting
- water, for cooking gnocchi
Courgettes
- 300 g courgettes, ends removed
- 20 g olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 10 g fresh sage leaves
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2263 kJ / 540.9 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1466.7 mg
Alternatywne przepisy
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Chocolate Lime Mousse with Sesame and Honey Streusel
3 Std.
Pigs in Blankets with Black Garlic Ketchup
3h 45min
Cherry Pie
12 Std. 15 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
Bloodshot Devilled Eggs
40min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Wildberry Jam
1hod.
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3 godz. 20 min
Pumpkin Pie
5 godz.
Mushroom and Autumn Vegetable Bruschetta
24 Std.