Wersje kompatybilne
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 70 g salted butter, cold, diced
- 140 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g water, chilled
Mushroom Duxelle
- 1 shallot, halved
- 10 g unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms, halved
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 g truffle oil
Stilton Rarebit
- 40 g beer
- 75 g Stilton, cut in pieces
- 100 g Cheddar cheese, extra mature, cut in pieces
- 30 g breadcrumbs
- 10 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 tsp English mustard
- 1 dash Worcestershire sauce
Celeriac Purée
- 600 - 700 g celeriac (1 whole celeriac), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 380 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 pieces beef fillet (175-200 g each)
- olive oil, for brushing
- fine sea salt, for seasoning steak
- ground black pepper, for seasoning steak
- 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3473 kJ / 830 kcal
- Białko
- 51.3 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 56.9 g
Alternatywne przepisy
Tartare Sauce
10 min
Béarnaise Sauce
20min
Duck and Pork Terrine
52 Std.
Hollandaise Sauce
15min
Peppercorn Sauce
30min
Beurre Blanc
20min
Smoked Mackerel Pâté
55 Min
Brandy Butter
10 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2sa 10 dk
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min