Butternut Squash Masala Dosa

Butternut Squash Masala Dosa

3.4 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 11 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Dosa Batter
  • white rice
    400 g
  • chana dal (yellow dried split peas)
    140 g
  • water for soaking
  • fine sea salt
    1 tsp
Butternut Squash Masala and Dosas
  • garlic cloves
    2
  • shallots halved
    60 g
  • sunflower oil plus 8 tsp for dosas
    15 g
  • garam masala
    1 Tbsp
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)
    600 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water plus 8 tsp for dosas
    150 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • fine green beans trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
    150 g
  • coconut yoghurt (opcjonalnie) vegan (see tip)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 309 kcal / 1283 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 21 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 433 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...