Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 10 g Minze, abgezupft
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 25 g Honig
- 20 g Olivenöl
- 20 g Zitronensaft
- 1 gestr. TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 480 g Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
- 300 g Gurke, entkernt, in Würfeln (1 cm)
- 200 g rote Spitzpaprika, in Ringen
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 2 TL Sumach
- 50 g Granatapfelkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1207 kJ / 289 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 555 mg
Alternatywne przepisy
Fenchelsalat mit geröstetem Sesam
20min
Veganer Glasnudelsalat
25 min
Mediterraner Dinkel-Salat
30 min
Lauwarmer Antipasti-Salat
45min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1 godz.
Power-Quinoa-Salat
45min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 min
Spinatsalat mit Avocado und Ei
30 min
Gebratener Kichererbsensalat
45min
Thunfisch-Couscous-Salat mit Kichererbsen
30 min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5h
Gemüse-Avocado-Wraps
30 min