Kichererbsen-Salat

Kichererbsen-Salat

4.7 739 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    20 g
  • Minze abgezupft
    10 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    200 g
  • Honig
    25 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    480 g
  • Gurke entkernt, in Würfeln (1 cm)
    300 g
  • rote Spitzpaprika in Ringen
    200 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2
  • Sumach
    2 TL
  • Granatapfelkerne
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 289 kcal / 1207 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 555 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...