Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsen-Salat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Petersilie abgezupft20 g
-
Minze abgezupft10 g
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)200 g
-
Honig25 g
-
Olivenöl20 g
-
Zitronensaft20 g
-
Salz1 gestr. TL
-
Pfeffer½ TL
-
Kichererbsen, aus der Dose abgetropft480 g
-
Gurke entkernt, in Würfeln (1 cm)300 g
-
rote Spitzpaprika in Ringen200 g
-
Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen2
-
Sumach2 TL
-
Granatapfelkerne50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
555 mg
Białko
14 g
Kalorie
1207 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinatsalat mit Avocado und Ei
30 min
Würziger Quinoasalat mit gebratenem Hähnchen
40 min
Rote-Linsen-Protein-Salat
25 min
Gegrillte Feta-Spitzpaprika
25 min
Kunterbunte Lunch-Gläser
40 min
Gebratener Kichererbsensalat
45 min
Thunfisch-Couscous-Salat mit Kichererbsen
30 min
Blumenkohlsalat mit Hähnchen
50 min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 min
Power-Quinoa-Salat
45 min
Veganer Glasnudelsalat
25 min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5 godz.