Gebratener Kichererbsensalat

4.4 903 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    40 g
  • Möhren in Stiften (5 x 0,5 cm)
    400 g
  • Kichererbsen, aus der Dose
    240 g
  • Cherry-Tomaten
    200 g
  • Sesam
    2 TL
  • Minze abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    3 Stängel
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Agavendicksaft
    1 TL
  • Senf, mittelscharf
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ⅓ TL
  • Rucola grob zerzupft
    15 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 331 kcal / 1385 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 692 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...