Urządzenia i Akcesoria
Gebratener Kichererbsensalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Olivenöl40 g
-
Möhren in Stiften (5 x 0,5 cm)400 g
-
Kichererbsen, aus der Dose240 g
-
Cherry-Tomaten200 g
-
Sesam2 TL
-
Minze abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren3 Stängel
-
Sesamöl, geröstet20 g
-
Zitronensaft20 g
-
Agavendicksaft1 TL
-
Senf, mittelscharf1 TL
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer⅓ TL
-
Rucola grob zerzupft15 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
331 kcal /
1385 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
692 mg