Gebratener Kichererbsensalat

4.5 966 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    40 g
  • Möhren in Stiften (5 x 0,5 cm)
    400 g
  • Kichererbsen, aus der Dose
    240 g
  • Cherry-Tomaten
    200 g
  • Sesam
    2 TL
  • Minze abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    3 Stängel
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Agavendicksaft
    1 TL
  • Senf, mittelscharf
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ⅓ TL
  • Rucola grob zerzupft
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 692 mg
Białko 5 g
Kalorie 1385 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...