
Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Bärlauchblätter, frisch grob gehackt20 g
-
Möhren in Stücken100 g
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Olivenöl10 g
-
Curry1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen¼ TL
-
Wasser300 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz¾ TL
-
Bulgur120 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Cherry-Tomaten (siehe Tipp)250 g
-
Feta zerbröselt150 g
-
Granatapfelkerne100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
284 kcal /
1187 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
814 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy