Nudelsalat mit Rucola und Erbsen-Pesto

Nudelsalat mit Rucola und Erbsen-Pesto

4.6 537 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser und mehr zum Kochen der Nudeln
    300 g
  • Salz und mehr zum Kochen der Nudeln
    1 ½ TL
  • Farfalle
    250 g
  • Pinienkerne
    50 g
  • Cashewkern
    100 g
  • Hefeflocken (2 EL)
    10 g
  • Knoblauch, granuliert
    ¼ TL
  • Erbsen, TK angetaut
    250 g
  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    2 - 3
  • Basilikum abgezupft
    1 Bund
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zitronensaft
    30 g
  • Olivenöl
    60 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft (30 g Öl auffangen)
    60 g
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Rucola
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 3051 kJ / 730 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...