Urządzenia i Akcesoria
Veganer Glasnudelsalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Glasnudeln grob zerbrochen150 g
-
Wasser kochend
-
grüne Chilischote, frisch ggf. entkernt1
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben30 g
-
Sesamöl30 g
-
Sojasauce45 g
-
brauner Zucker15 g
-
Cherrytomaten halbiert300 g
-
Limettensaft30 g
-
Frühlingszwiebeln in schrägen, dünnen Ringen2
-
Koriander abgezupft1 Bund
-
schwarzer Sesam2 TL
-
Cashewkerne, geröstet, gesalzen100 g
-
Limette (opcjonalnie) in Spalten zum Servieren1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
883 mg
Białko
9 g
Kalorie
1836 kJ /
439 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
10.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vegane Sommerrollen mit Radieschen
1 godz.
Regenbogen-Bowl mit Sweet-Chili-Hähnchen
40 min
Miso-Bowl
35 min
Kichererbsen-Salat
15 min
Teriyaki-Tofu-Salat
8 godz. 30 min
Vegane Asia-Bowl
30 min
Kunterbunte Lunch-Gläser
40 min
Vegane Süßkartoffel-Bowl
1 godz.
Curry-Gemüse-Maultaschen-Suppe
30 min
Kokossuppe mit Pak Choi
25 min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45 min
Tofu-Curry mit Gemüse
30 min