Veganer Glasnudelsalat

Veganer Glasnudelsalat

4.5 330 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Glasnudeln grob zerbrochen
    150 g
  • Wasser kochend
  • grüne Chilischote, frisch ggf. entkernt
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    30 g
  • Sesamöl
    30 g
  • Sojasauce
    45 g
  • brauner Zucker
    15 g
  • Cherrytomaten halbiert
    300 g
  • Limettensaft
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in schrägen, dünnen Ringen
    2
  • Koriander abgezupft
    1 Bund
  • schwarzer Sesam
    2 TL
  • Cashewkerne, geröstet, gesalzen
    100 g
  • Limette (opcjonalnie) in Spalten zum Servieren
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 883 mg
Białko 9 g
Kalorie 1836 kJ / 439 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...