Urządzenia i Akcesoria
Veganer Glasnudelsalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Glasnudeln grob zerbrochen150 g
-
Wasser kochend
-
grüne Chilischote, frisch ggf. entkernt1
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben30 g
-
Sesamöl30 g
-
Sojasauce45 g
-
brauner Zucker15 g
-
Cherrytomaten halbiert300 g
-
Limettensaft30 g
-
Frühlingszwiebeln in schrägen, dünnen Ringen2
-
Koriander abgezupft1 Bund
-
schwarzer Sesam2 TL
-
Cashewkerne, geröstet, gesalzen100 g
-
Limette (opcjonalnie) in Spalten zum Servieren1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
883 mg
Białko
9 g
Kalorie
1836 kJ /
439 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
10.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Koreanischer Gurkensalat
25 min
Glasnudel-Kräuter-Salat mit Ponzu-Erdbeeren und Erdnüssen
45 min
Teriyaki-Tofu-Salat
8 godz. 30 min
Japchae
50 min
Kichererbsen-Salat
15 min
Vietnamesischer Nudelsalat
40 min
Tofu-Reis
50 min
Tom-Yum-Tofu-Suppe
40 min
Thai-Glasnudelsalat
30 min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45 min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5 godz.
Vegane Asia-Bowl
30 min