Spaghetti al sugo di polpettine

Spaghetti al sugo di polpettine

4.8 19 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di pecorino
  • 300 g di carne trita mista
  • 1 uovo
  • 3 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Salsa al pomodoro
  • 100 g di carota pelata e a pezzi
  • 150 g di cipolla in quarti
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di passata di pomodoro
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di acqua
Terminare la preparazione
  • pangrattato q.b.
  • olio per frittura q.b.
  • 400 g di spaghetti
  • pecorino grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 460 kcal / 1924.8 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 60.9 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1054.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...