Spaghetti al sugo di pancetta

Spaghetti al sugo di pancetta

4.6 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla in quarti (circa 1 cipolla)
    150 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio di oliva
    30 g
  • di pancetta a cubetti (5 mm)
    200 - 300 g
  • di concentrato di pomodoro
    20 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    400 g
  • di acqua
    500 - 600 g
  • di paprica, affumicata, in grani
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di paprica dolce
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    ½ cucchiaino
  • di spaghetti medio spessore (n.3-5)
    350 g
  • Parmigiano in scaglie per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 298 kcal / 1247 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...