Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 1 scalogno (30 g circa)
- 150 g di pancetta affumicata, a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- ¾ cucchiaino di sale
- 350 g di spaghetti
- 3 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2528 kJ / 604 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Pasta tonno e olive
35 dk
Spaghetti pomodoro e speck
35 dk
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 dk
Risotto pollo e piselli
35 dk
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 Min
Ragù di carne alla bolognese
1sa 15 dk
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Spaghetti al tonno
40 Min
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Spaghetti alla carbonara (Bimby Friend)
25 Min