Spaghetti alla carbonara
TM31 TM5

Spaghetti alla carbonara

2.8 (54 oceny)

Składniki

  • 60 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
  • 1 scalogno (30 g circa)
  • 150 g di pancetta affumicata, a cubetti
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • ¾ cucchiaino di sale
  • 350 g di spaghetti
  • 3 uova
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2528 kJ / 604 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy