Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

2.8 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
    60 g
  • di pecorino (opcjonalnie) a pezzi (3 cm)
    30 g
  • scalogno (30 g circa)
    1
  • di pancetta affumicata a cubetti
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di acqua
    1200 g
  • di sale
    ¾ cucchiaino
  • di spaghetti
    350 g
  • uova
    3
  • tuorlo d'uovo
    1
  • di pepe nero macinato fresco
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 604 kcal / 2528 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...