Spaghetti aglio, olio e peperoncino

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzione

Składniki

  • prezzemolo fresco (opcjonalnie) le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchi di aglio
    3
  • peperoncino rosso piccante (o 2 piccoli)
    1
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di acqua
    620 g
  • di sale
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di pasta secca tipo spaghetti (tempo di cottura 9-10 minuti)
    320 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 459.4 kcal / 1921.9 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 740.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...