Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
- 30 g di pecorino a tocchetti
- 30 g di pinoli sgusciati
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 250 g di patate, pelate e a dadini (2 cm)
- 120 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
- 480 g di pasta secca tipo trenette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25min
Spaghetti pomodoro e speck
35 Min
Spaghetti al pomodoro
30 Min
Pasta al pomodoro
55min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40 Min
Fusilli alla puttanesca CucinaBarilla
20 Min
Pasta alla Norma leggera
1 Std.
Penne all'arrabbiata
Brak ocen
Pasta con pesto di nocciole e basilico (1 porzione)
30 Min
Spaghetti alla carbonara con Cottura Sottovuoto
2h
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min