Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pancetta a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 4 - 5 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 841.9 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 Std.
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 Min
Spaghetti alla carbonara
35 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Pappardelle alla papalina
30 Min
Risotto alla carbonara
2 Std.
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40 Min
Riso al curry e pollo
40 Min
Pasta panna e salmone
30 Min
Risotto zafferano e salsiccia
40 Min
Pasta alla carcerata
30 Min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 Min