Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pancetta a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 4 - 5 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 841.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta panna e salmone
30 min
Penne risottate ai gamberi
30 min
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Pasta alla carcerata
30 min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Spaghetti alla carbonara
35 min
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 min
Spaghetti al tonno
40 min
Spaghetti al sugo di polpettine
1 godz. 30 min
Pasta alla ionica
30 min