![Spaghetti alla carbonara con Cottura Sottovuoto Spaghetti alla carbonara con Cottura Sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52C2E7AD-7C0C-4C29-80AC-A74BF7455157/Derivates/808125CD-38FC-4E31-A721-516ECC9A74F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alla carbonara
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
- 1 uovo
- 4 tuorli d'uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 320 g di spaghetti
- 200 g di guanciale a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3462.7 kJ / 827.6 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 51.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 545.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata alle vongole
1h
Spaghetti alla carbonara (Bimby Friend)
25min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Gamberi freschi sottovuoto
1h
Spezzatino di manzo a Cottura Lenta con salsa ai funghi
5 godz. 40 min
Spaghetti al pomodoro
30min
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3 Std. 40 Min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4h
Pasta al pomodoro
55min