Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

4.6 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio a seconda del gusto personale
    ½ - 1
  • peperoncino piccante fresco senza i semi
    1
    ½ cucchiaino di peperoncino in polvere, senza i semi
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di tonno fresco senza pelle e a cubetti (3 cm)
    300 g
    300 g di tonno all’olio di oliva o al naturale, senza pelle e a cubetti (3 cm)
  • di sale + q.b.
    1 ½ cucchiaino
  • di capperi sotto sale dissalati in acqua fredda
    30 g
  • di pepe, macinato fresco
    1 pizzico
  • di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
    1 rametto
  • di pomodori ciliegino in quarti, senza semi
    400 g
  • di acqua
    1200 g
  • di spaghetti
    320 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 490 kcal / 2050 kJ
Białko 26.1 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 61.2 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...