Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 500 g de lait
- 90 g de pâte de pistache
- 30 g de sucre en poudre
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113.3 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 107 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spéculoos
1 Std. 40 Min
Pâtes aux épices cajun, façon jambalaya
1 Std. 30 Min
Crème dessert aux speculoos
6 godz. 20 min
Biscuits à l'orange et aux noix
1h 20min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Merveilleux
3 Std.
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 Min
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Sangria blanche
35 Min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Crème pâtissière à la pistache
30min
Brioche feuilletée
5 Std.