Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 500 g de lait
- 90 g de pâte de pistache
- 30 g de sucre en poudre
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113.3 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 107 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12h 15min
Truffes à la noisette
1h 10min
Coulant citron-curry
3h
Soufflé à la vanille
45 min
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6h 25min
Jambalaya de poulet
40 min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 godz.
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Sorbet ananas-citron vert et ananas rôti
40 min
Fondant au chocolat et piment d'Espelette
40 min
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15min
Crème dessert au gianduja
4h 15min