Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits
- 2 blancs d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 3 jaunes d'œufs
- 35 g de farine de blé
- 30 g de fécule
La crème de citron
- 50 g de sucre en poudre
- 1 ½ c. à café de zeste de citron râpé, et un peu pour la finition
- 180 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 400 g de fromage blanc nature
- 40 g de jus de citron
- pépites de chocolat, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1288.8 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 272.8 mg
Alternatywne przepisy
Mousse minute à la framboise
5 Min
Sablés de Pâques
1h 30 min
Crème dessert aux speculoos
6u. 20min
Chocolat liégeois
4h 30min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Muffin abricot-pistache
55min
Soufflés au fromage double cuisson
1h 25min
Minitartelettes fines avec concombre et poivron
40min
Crème pâtissière au caramel
50min
Terrine courgettes, ricotta et bacon
50min
Granité fraise
3h 10min
Tiramisu aux abricots et au miel
4 godz. 40 min