Crème au citron et biscuits lapin de Pâques

Crème au citron et biscuits lapin de Pâques

4.5 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Les biscuits
  • 2 blancs d'œufs
  • 60 g de sucre en poudre
  • 3 jaunes d'œufs
  • 35 g de farine de blé
  • 30 g de fécule
La crème de citron
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 ½ c. à café de zeste de citron râpé et un peu pour la finition
  • 180 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 400 g de fromage blanc nature
  • 40 g de jus de citron
  • pépites de chocolat pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 308 kcal / 1288.8 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 272.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...