Galette des Rois aux cerises noires

Galette des Rois aux cerises noires

5.0 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 400 g de cerises dénoyautées, surgelées préalablement décongelées
  • 75 g de cassonade
  • le jus d'un citron jaune
  • 10 g de fécule
  • 1 anis étoilé
  • 100 g de beurre mou
  • 2 œufs
  • 120 g d'amandes en poudre
  • 220 g de sucre en poudre
  • 10 g de rhum
  • 2 pâtes feuilletées maison (voir "Conseil(s)")
  • 1 jaune d'œuf battu
  • 100 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2076.5 kcal / 8644 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 145.5 g
Węglowodany 156.8 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 85.8 g
Sód 1047.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...